Hoppa till huvudinnehållet

Succé för Sunnemålvakten - vidare till slutspel i eSHL

Publicerad:
Johan "Rundqviiist" Rundqvist från Sunne har haft en imponerande grundserie i eSHL. På fredag inleder de slutspelet.
Johan "Rundqviiist" Rundqvist från Sunne har haft en imponerande grundserie i eSHL. På fredag inleder de slutspelet. Foto: Leksands IF

Johan Rundqvist och hans Leksand har haft en lyckad grundserie i den nystartade eSHL. På fredag inleder de slutspelet. Nu hoppas Johan, som har näst högst räddningsprocent av alla målvakter, få förtroendet i kvartsfinalen mot Luleå.

– Vi siktar på att minst gå till semifinal, säger han.

Som Fryksdalsbygden tidigare har skrivit om vaktar Johan Rundqvist från Sunne målet för Leksand i den nya och storsatsande E-sportligan eSHL, som innehåller samma lag som i SHL.

Johan klar för Leksand - i eSHL: "Jättehäftigt"

Nu har alla tolv lag spelat 22 matcher vardera. Inför säsongen tippades Leksand hamna någonstans i botten, men Dalalaget har imponerat från start och slutade på en fjärdeplats i grundserien.

– Det ska vi vara nöjda med eftersom det är ganska tight i tabellen från fyran till sjuan. Vi har en hög högstanivå och har under serien även hållit en hög lägstanivå. Bland annat har vi tagit poäng mot samtliga lag utom ettan Linköping.

Matcherna, som både sänds och kommenteras, antingen på Twitch eller Sportbladet, har lockat många tittare.

– Vi har haft mellan 2 000 till 4 000 unika tittare per match, det är faktiskt flest av alla lag.

Att spela NHL 20 är en sak, men att göra det inför så många tittare och mot högklassiga spelare, är något annat.

– Det var lite nervöst den första matchen och även den som sändes på Sportbladet för då är det lite fler som tittar. Sen vänjer man sig lite.

Är du nöjd med din egen insats?

– Ganska, det är några skott som jag borde ha tagit men överlag har det känts bra. Det viktigaste är att vi vinner matcher, sen är det en bonus om jag får göra några bra räddningar också. Men både jag och laget är nöjda.

Johan Rundqvist, sittandes i mitten, tvekar inte en sekund om han får chansen att vakta Leksands mål även nästa år.
Johan Rundqvist, sittandes i mitten, tvekar inte en sekund om han får chansen att vakta Leksands mål även nästa år. Foto: Leksands IF

Johan Rundqvist, som heter "Rundqviiist" i spelet, har haft delat förtroende i Leksandsmålet tillsammans med den andra målvakten, Kimmo "DUNZA" Sunnari. Vem som står kvartsfinalen återstår att se.

– Vi har försökt hålla oss till att spela varannan match, när slutspelet drar i gång kan det nog bli ändring på det. Jag vet fortfarande inte vem av oss som står, tränarna dividerar nog för fullt, men jag tror att det blir jag, säger Rundqvist som har näst högst räddningsprocent av alla målvakter.

För motståndet står femman Luleå.

– Vi hade två jämna matcher mot dem i grundserien, ena vann vi och den andra förlorade vi i förlängning. Det kan gå åt vilket håll som helst.

Mycket tid går åt

Samtliga matcher kommer att spelas på fredag kväll. För den som vill följa kvartsfinalerna visas de på Twitch på kanalen NHLGamer.

– Jag jobbar natt på fredag så är det jag som står i kvartsfinalen kommer jag att vara helt uttömd, skrattar han.

Att ha familj, jobba skift och kombinera detta med en e-sportkarriär vid sidan om, är inte det lättaste.

Hinner du med allt?

– Nej, det gör jag inte, men som tur är har jag en snäll och förstående sambo. Det får du gärna ta med! säger Johan Rundqvist.

Artikeltaggar

eSHLEsportJohan RundqvistLeksands IFSportSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.