Hoppa till huvudinnehållet

Skidskytte, fika och gemenskap i allaktivitetshuset

Publicerad:
Reporter Karina Johansson
Karina Johansson
karina.johansson@fryksdalsbygden.se
Efter damernas jaktstart på storbildsteven, blev det fika med kaffe och våfflor, något som Marianne Montgomery. Majrene Nilsson och Karl-Johan och Kathie Adolfsson uppskattade. "Ett ganska bra lopp fast de bommade för mycket", konstaterade Karl-Johan med ett leende.
Efter damernas jaktstart på storbildsteven, blev det fika med kaffe och våfflor, något som Marianne Montgomery. Majrene Nilsson och Karl-Johan och Kathie Adolfsson uppskattade. "Ett ganska bra lopp fast de bommade för mycket", konstaterade Karl-Johan med ett leende. Foto: Karina Johansson

Verksamheten i allaktivitetshuset i gamla Åmbergsskolan fortsätter, och under veckan pågår en ny aktivitet; att gemensamt se skidskytte-VM på storbildsteve.

– Det är bättre att sitta och se här tillsammans med andra än ensam hemma, säger initiativtagaren James Montgomery.

Teveapparaterna är påslagna alla dagar som skidskytte-VM pågår, från i torsdags fram till nu på söndag. Och James hoppas att många kommer och gör dem sällskap under veckan.

– Jag tycker att skidskytte är den mest spännande typen av skidåkning. och har vi ett VM och värmländska jänter som är med och är duktiga, varför inte sitta fler tillsammans istället för ensam i sin egen vrå? Har vi investerat i en 65-tummare i matsalen och 75-tummare i stora salen så ska de nyttjas så ofta som möjligt. Och jag tycker inte att enbart de äldre ska komma utan hela allmänheten. Ta med barn och barnbarn, säger han.

Att se på skidskytte-VM i allaktivitetshuset kostar ingenting. Däremot hoppas förstås pensionärsföreningarna att besökarna passar på att köpa fika för att på det sättet stötta verksamheten. Samtidigt blir det marknadsföring av lokalerna när allmänheten kommer in och får se vad som faktiskt finns därinne.

– Köket är fullt inrett vid det här laget och vem som helst kan hyra kök och matsal med åttio stolar vid fest och andra evenemang. Det kan vara både privatpersoner och föreningar, säger James som hoppas att det kommer att bli flitigt uthyrt framöver.

  • Åskådarna följde damernas jaktstart med stort intresse då Hanna Öberg låg bra till en början. Men efter två missar i tredje skyttet försvann medaljchanserna.
    Åskådarna följde damernas jaktstart med stort intresse då Hanna Öberg låg bra till en början. Men efter två missar i tredje skyttet försvann medaljchanserna. Foto: Karina Johansson
  • Efter loppet var alla fikasugna och James våfflor gick åt som smör.
    Efter loppet var alla fikasugna och James våfflor gick åt som smör. Foto: Karina Johansson

Artikeltaggar

Allaktivitetshusetjames montgomeryNyheterSkidskytte-VMSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.