Hoppa till huvudinnehållet

Sunne närmar sig Björkman - fler kan vara på ingång

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Robin Björkman ser ut att bli IFK Sunnes nästa nyförvärv. Jawad Ahmadi tränar med laget och Sunnebekantingen Dawid Norell är tillbaka på hemmaplan efter några år i Piteå.
Robin Björkman ser ut att bli IFK Sunnes nästa nyförvärv. Jawad Ahmadi tränar med laget och Sunnebekantingen Dawid Norell är tillbaka på hemmaplan efter några år i Piteå. Foto: Oscar Gustavsson

Han har tränat med laget i några veckor. Nu tyder det mesta på att Robin Björkman återvänder till IFK Sunne.

– En mycket bra division 4-spelare, säger tränaren Henrik Arneng.

Robin Björkman, som gjorde en säsong i Sunne så sent som 2017, kommer från två säsonger som spelande tränare i Kristinehamn.

– Han är väldigt bolltrygg och har spelat högre upp i seriesystemet. Även om han inte är lika snabb nu som han har varit är det en mycket bra division 4-spelare.

Vilken position tänker du honom på?

– Mittback eller innermittfältare, det beror lite på vilka spelare vi har att välja emellan.

För snart tre år sedan var Henrik Arneng och Robin Björkman lagkamrater i IFK Sunne.
För snart tre år sedan var Henrik Arneng och Robin Björkman lagkamrater i IFK Sunne. Foto: Jessica Lundevall

Robin Björkman har även en hel del andra egenskaper att bidra med till laget.

– Han är en stor ledare på planen och en person som är bra att ha med i grupp.

Norell har flyttat hem

En annan högst intressant spelare för Sunne är Dawid Norell, som efter några år i Piteå nu är tillbaka på hemmaplan.

– Vi ska ha en sittning snart. Han är intresserad och vi är det. Samtidigt vet jag att Ämtervik och andra klubbar också är intresserade. Det är en allroundspelare som jag tror att vi mest kommer att använda i någon försvarsroll. Han har spelat i Sunne förut, har flera kompisar här och rutin även från division 2 i Piteå, säger tränaren Kjell Axelsson.

Dawid Norell kan vara på väg tillbaka till IFK Sunne. Här pressar han eventuellt en kommande lagkamrat, Marcus Nilsson (då i FBK Karlstad), som ännu inte har bestämt sig om framtiden.
Dawid Norell kan vara på väg tillbaka till IFK Sunne. Här pressar han eventuellt en kommande lagkamrat, Marcus Nilsson (då i FBK Karlstad), som ännu inte har bestämt sig om framtiden. Foto: Bengt Krönström

Sedan januari tränar två lovande killar med IFK Sunne. Det handlar om Jawad Ahmadi som varit en av Rottneros mest tongivande spelare de senaste åren, men som kanske är ännu duktigare på futsal.

– Det är väldigt mycket av en inomhusspelare, vi hoppas få honom att uträtta lika mycket även på stor plan för potentialen finns.

Den andra är Asif Abdolli med förflutet i Edebäck-Uddeholm och Munkfors.

– Där finns det också potential. Det är en kantspelare som kanske är lite för ung och klen ännu. Vi får se, men både han och Jawad är med oss en månad till, berättar Axelsson.

Det finns fortfarande en rad spelare vars framtid i Sunne är osäker. Men det börjar röra på sig.

– Tobias Stangnes har varit med och tränat regelbundet de senaste veckorna. Även Mattias Ellström var med oss häromdagen, men han känns fortfarande väldigt osäker, säger Arneng.

– Sen tror vi att jobbfrågan har löst sig för Carl Folmer Söderberg så honom hoppas vi mycket på, säger Axelsson.

Marcus Nilsson har gjort någon träning med Sunne men är alltjämt osäker.

Även om två-tre av namnen ovan lämnar är inte Arneng orolig.

– Får vi in någon av dem så får vi lite mer spets, det är viktiga spelare. Men vi har fortfarande en bred och stark trupp.

Jawad Ahmadi tränar med IFK Sunne.
Jawad Ahmadi tränar med IFK Sunne. Foto: Fredrik Finnebråth

I lördags spelade IFK Sunne sin första träningsmatch borta mot IF Karlstad Fotboll U, som spelar i division 2 det här året. Det blev en klar förlust med 0-5.

Henrik Arneng kunde inte själv närvara på matchen.

– Det var ett bra lag vi mötte som har lite mer tempo i sig än oss. Sen är det alltid svårt att spela den första träningsmatchen, som är på stora ytor. Det viktigaste är att alla får speltid, vi har många unga som inte har spelat seniorfotboll tidigare, säger Henrik Arneng.

Till helgen är det Eitech Cup i fotbollshallen där IFK Sunne är arrangör. Totalt ställer åtta lag upp. Förutom IFK Sunne deltar Ämterviks FF, Bäckalunds IF, Lysviks IF, Torsby IF, Rottneros IK, Gunnarskog/Bortan och IS Emtarna.

Artikeltaggar

Dawid NorellFotbollHenrik ArnengIFK SunneKjell AxelssonMarcus NilssonMattias EllströmRobin BjörkmanSunneTobias Stangnes

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.