Hoppa till huvudinnehållet

Drömbesked för Sunne IBK - Dawid Norell flyttar hem

Publicerad:
Reporter Fredrik Finnebråth
Fredrik Finnebråth
fredrik.finnebrath@fryksdalsbygden.se
Dawid Norell spelade senast för Sunne säsongen 2016/17. Nu är han tillbaka.
Dawid Norell spelade senast för Sunne säsongen 2016/17. Nu är han tillbaka. Foto: Marina Johansson

För några år sedan öste Dawid Norell in poäng för Sunne IBK tillsammans med kedjekamraterna Andreas Svanberg och Reidar Spets. Nu återvänder 28-åringen till division 3-klubben.

Det får Sunne IBK tacka den tidigare Mallbacken-spelaren Madelen Janogy för. I somras lämnade hon Piteå för Wolfsburg. Nu flyttar pojkvännen också på sig.

– Det blev inte så mycket kvar här uppe i Piteå så det kändes naturligt att flytta hem, säger han.

Dawid Norell är ett minst sagt välkommet tillskott för Sunne IBK inför den spännande avslutningen i division 3. Han spelade senast i Sunne säsongen 2016/17 sen blev det en sejour i Edebäck innan han följde med flickvännen Madelen Janogy när hon värvades av Piteå.

I somras gjorde Janogy succé för Sverige i VM. Det fick storklubben Wolfsburg att få upp ögonen för henne. Där har hon nu spelat i ett halvår, men pojkvännen Dawid Norell valde efter mycket om och men att inte följa med till Tyskland.

– Jag stod i valet och kvalet. Eftersom hon är med i landslaget och spelar i Champions League så är hon borta mycket, det hade nog blivit ganska ensamt. Jag tror det blir bättre om jag kommer och hälsar på.

I Piteå har han prioriterat fotbollen framför innebandyn. Därför vet han inte riktigt hur formen är.

– Den kan nog bli betydligt bättre, skrattar han.

– Men det ska bli superkul att komma hem och köra igen.

Andreas Svanberg återförenas med Dawid Norell. Nu är det bara Reidar Spets kvar innan den berömda firman kan göra comeback.
Andreas Svanberg återförenas med Dawid Norell. Nu är det bara Reidar Spets kvar innan den berömda firman kan göra comeback. Foto: Karina Johansson

En av spelarna han återförenas med är Andreas Svanberg. Det betyder att två tredjedelar av den tidigare superkedjan, kallad "den berömda firman" är intakt. Den enda som saknas är Sunnes bästa poängplockare genom tiderna, Reidar Spets, som numer håller till i konkurrenten Åmotfors. Säsongen 2014/15 mäktade de med 149 poäng tillsammans i division 3.

– Svanberg var den största anledningen till att jag ville gå tillbaka. Han är en riktig vinnarskalle med näsa för mål som är enkel att spela med. En sån som skapar intresse runt om. Lite synd att Reidar inte är kvar.

Försöker ni övertala honom om en comeback?

– Vi har väl pratat lite om att någon gång spela tillsammans igen, innan någon lägger av. Det hade varit en riktig gubbkedja, säger han och skrattar.

Hoppas på Reidar

Ryktena om en Reidar-comeback blev inte direkt mindre när profilen befann sig på plats i Sparbankshallen på Sunnes senaste match mot Arvika.

– Men det var för att hans pojkar hade match innan, säger målvaktsprofilen Per-Ove "Gus" Gustafsson som ändå hoppas på Reidar framöver.

– Vi kommer nog att ha lite kontakt efter säsongen och se om han vill. Han har inte stängt dörren för att avsluta karriären i Sunne.

"Gus" är eld och lågor över att Dawid Norell kommer hem.

– En tekniker utan dess like som kan rulla upp vem som helst på en femöring. Han har otroligt fin klubbteknik som väldigt få kan mäta sig med, bollen går som ett trollspö när den är vid hans blad. Sen är han en rolig person också, en Sunnepojk. Han kommer att passa perfekt in i laget.

Vill sänka förväntningarna

Om inget oförutsett händer blir det comeback borta mot serieledaren Dottevik om knappt två veckor. Förväntningarna är höga på Dawid Norell. För höga? Ja, kanske, om du frågar honom själv.

– Haha, ja, jag vill sänka förväntningarna lite. Jag har ingen aning om hur formen är, men förhoppningsvis kommer jag in i det, säger Dawid Norell.

Artikeltaggar

Andreas SvanbergDawid NorellInnebandyMadelen JanogyReidar SpetsSunneSunne IBK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.