• idag
  28 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Beteldebatten: Jag ber eldsjälarna om ursäkt

Insändare
PUBLICERAD:
Betelkyrkan i Sunne, när den ännu stod kvar.
Foto: Karina Johansson
Poängen i min insändare från den 7 januari var riktad mot kommunstyrelsen: Ni beter er som en herde, som tar bort ett haltande får för att få ett högre genomsnittsvärde på flocken. Ni beter er som en skönhetskirurg, som tar bort ett svullet öra för att tjejen ska se finare ut.

Jag gav mig tyvärr på Kyrkan, Slottet och Biografen för att påpeka för kommunen, att det kan vara riskfullt att förlita sig på några få signalbyggnader, när man vill framhäva skönheten i orten. Jag begrep för sent, att jag hade gett mig på personerna bakom verksamheterna i Kyrkan, Slottet och Biografen.

Jag hade nästan samtidigt skickat in en analys av Slottet, som uppenbarade dess medvetna design, men den bedömdes tydligen för svårbegriplig.

Så blev det fel.

Den som med min insändare från den 7 januari hackar på Kyrkan, Slottet och Biografen har inte förstått poängen. Jag kämpade vidare under två veckor efter att Sunne kommun hade kört över Länsstyrelsens uppmaning om behandlingen av Betel. Det var hårt, och det blev mycket stress.

I stället för Kommunen träffade jag eldsjälarna bakom Kyrkan, Slottet och Biografen. Jag ber Ragnhild, Lars och Johan om ursäkt. Ni gör det bästa av det som finns.

Men jag ber inte Sunne kommun om ursäkt.

H.-U. Gyllenberg

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.