Hoppa till huvudinnehållet

ÄFF värvar ungt och rutinerat

Publicerad:
39-årige Daniel Chytraeus lämnar Gettjärn för en återkomst till ÄFF. Han får sällskap av den 16-årige talangen Anton Hult.
39-årige Daniel Chytraeus lämnar Gettjärn för en återkomst till ÄFF. Han får sällskap av den 16-årige talangen Anton Hult. Foto: Ämterviks FF

Ämterviks FF har, efter en lugn start på Silly Season, inlett det nya året livligt. Precis innan bomben, att Christian "Chippen" Wilhelmsson är klar för ännu en sejour hos ÄFF, presenterade de en till återvändare, i form av målvakten Daniel Chytraeus. Nyligen värvade de ännu en spelare - nämligen den 16-årige talangen Anton Hult.

Daniel Chytraeus och Anton Hult har inga 79 A-landskamper för Sverige bakom sig som "Chippen", men ÄFF hoppas och tror mycket på dessa nyförvärv.

39-årige Chytraeus är ett välbekant namn på Lövviksvallen. Han har som målvakt representerat ÄFF i drygt hundra matcher, senast i DM säsongen 2016. Närmast kommer han från en sejour i Gettjärns IF.

Bara för några dagar sedan stod det klart att Daniel Chytraeus blir Mallbackens nya målvaktstränare, men han kommer alltså att varva det med att själv vakta stolparna för Ämtervik.

– Det finns rutin i mängder hos Daniel och vi är mycket glada över beskedet att han vill finnas med som målvakt hos oss den här säsongen. Daniel ser fram emot uppgiften att åter få bli en del av föreningen där hans kunnande och erfarenhet dessutom kommer att bli viktig för Vincent Johanssons utveckling som målvakt, skriver ÄFF på sin hemsida.

Ämtervik har även plockat in Anton Hult, som de hoppas går en ljus framtid till mötes.

– Vi tror att det finns en hel del fotboll att plocka fram hos honom. Anton har IFK Sunne som moderklubb och fanns sedan med i det Sunne FC där flera duktiga spelare födda 2003 spelade. Under förra säsongen gjorde han några matcher i vårt äldsta ungdomslag genom samarbetet med IFK Sunne, så nu blickar vi fram mot mer träning och fler matcher tillsammans, skriver ÄFF på hemsidan.

Artikeltaggar

Ämterviks FFÄmterviks FF UFotbollVästra Ämtervik

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.