Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för Sunne IBK i sexpoängsmatch

Publicerad:
Marcus Schultz gav Sunne IBK ledningen med 3-2 i andra perioden, men det blev inga poäng med sig hem för SIBK. Foto: Dan Enwall

Det stod mycket på spel när tabellsexan i Innebandytrean mötte sjuan. Sunne IBK, som hade två poäng tillgodo på fjolårets kvalmotståndare Olsäter Beavers, tog inte chansen att utöka försprånget. Hemmalaget vann med 8-7 (2-2, 2-1, 4-3).

– Målmässigt hängde vi med men det kändes inte som vi var riktigt nära, de var betydligt bättre, säger en besviken Per-Ove "Gus" Gustavsson, målvakt i SIBK.

Inför söndagens bortamatch i Deje pratade Sunne IBK om vikten av att inleda bra, vilket inte har varit fallet i de senaste matcherna.

– Men det gjorde vi inte. De första tre bytena kom vi inte ens över vår egen planhalva.

Trots en mindre bra start var det faktiskt Sunne som tog ledningen genom Erik Nilsson-Onnerfors. Men två utvisningar senare hade Olsäter både kvitterat och tagit ledningen.

Ingen match utan Adam Axelsson-Gullström i målprotokollet. Den skottstarke forwarden kvitterade till 2-2, som stod sig in till paus - men spelmässigt lämnade insatsen mycket att önska.

– Vi var återigen trögstartade och pratade om att vi måste vara med. De pressade oss otroligt högt vilket kändes som en tveksam taktik att välja på tio man, medan vi gick på tre kedjor framåt. Men de fortsatte att springa konstant och satte enorm press på oss. Vi trodde att de skulle hamna i en liten svacka men det gjorde dem inte.

På resultattavlan var Sunne alltid med. När halva matchen var spelad ledde man till och med tack vare Marcus Schultz. Men precis som i den första perioden gjorde Olsäter två snabba mål och ledde ånyo.

 Sju gånger om fick Sunne IBK-herrarna jubla, men det stora jublet efter slutsignal uteblev.
Sju gånger om fick Sunne IBK-herrarna jubla, men det stora jublet efter slutsignal uteblev. Foto: Dan Enwall

I den tredje perioden gjorde lagen vartannat mål som betydde att Sunne alltid hade två mål upp. I slutminuterna gjorde Andreas Svanberg mål på straff, men matchen slutade 8-7 till Olsäter Beavers - som därmed gick om Sunne i tabellen och skickade ner dem till kvalplats.

– De gjorde många psykologiska mål, ofta satte de ett direkt efter som gjorde att det dämpade stunden för oss. Vi fick aldrig någon lugn och ro att bygga vårt eget spel. Resultatet kan låta snöpligt men Olsäter var betydligt starkare.

Det fanns i alla fall lite positivt att ta med sig.

– Enda ljusglimten var att vi gjorde två mål i powerplay, en av dessa en fin inövad variant som Andreas Svanberg kommit på.

Just "Svana", som gjorde ett mål och tre assist, får lite extra beröm.

– Han spelar halvskadad men är fortfarande otroligt betydelsefull med sitt sätt att alltid kunna lugna ner och hitta avgörande passningar. Även Elias Olsson vill jag plussa för, han har ett enormt driv i steget och är lite av en schackpjäs som fyller på bakifrån.

 • Fyra poäng från Andreas Svanbergs känsliga handleder.
  Fyra poäng från Andreas Svanbergs känsliga handleder. Foto: Dan Enwall
 • Adam Axelsson-Gullström blev målskytt precis som vanligt.
  Adam Axelsson-Gullström blev målskytt precis som vanligt. Foto: Dan Enwall
 • Olsäter pressade ofta bak Sunne-spelarna.
  Olsäter pressade ofta bak Sunne-spelarna. Foto: Dan Enwall
 • Niclas Ivarsson letar passningsalternativ.
  Niclas Ivarsson letar passningsalternativ. Foto: Dan Enwall

Till helgen väntar ännu en sexpoängsmatch då nästjumbon Arvika U kommer på besök. "Gus" höjer ett varningens finger för att det kan bli en bra mycket tuffare match än tabellen indikerar.

– Vi vann senast mot dem i en av våra bästa insatser den här säsongen. Men i och med att Arvika ligger där de ligger i tabellen räknar jag med att de tar med sig tre spelare från A-laget i division 1, för de vill absolut inte åka ur. Så det är en ny måstematch, säger Per-Ove "Gus" Gustavsson.

Artikeltaggar

Andreas SvanbergDeje sporthallInnebandySunne IBK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.