• idag
  24 sep
  16°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   3.1 mm
 • fredag
  25 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  26 sep
  13°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   4.5 mm
 • söndag
  27 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  28 sep
  14°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Insändare: Gården som väcker livsandarna

Insändare
PUBLICERAD:
Sundsbergs gård.
Foto: Karina Johansson
"...men oktober, november och december äro grå". Ja, så löd sista versen i en ramsa om årets månader man man fick lära sig som barn. Och aldrig kan jag minnas mig haft mer lust att underteckna den än i denna mörkluddiga november tjugohundranitton.
Inte kan jag heller komma ihåg en talrikare uppslutning kring Sundsbergs gårds möten än den som omgav sammankomsten de 21 i nämnda fimbulmånad. Visst fick vi njuta av god musikunderhållning och en intressant utställning av trasmattor i mångfaldiga varianter, men vad som dominerade över allt annat var Trivsel. Trivsel av att träffas och vara med varandra.

"Detta var då ett trevligt möte", hördes en folkets röst, när vi drog på oss ytterkläderna. Jag skulle önska, att kommunledningen vore lyhörd för de opinionsyttringar som stöder Sundsbergs gård. Sunne är inte bara sol och sommarland. Det är när gråa november sveper in oss som vi behöver den kulturens gnista som Sundsbergs gård tänder och vidmakthåller.

Staffan Mörling, fil. lic, etnologi

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.