• idag
  28 sep
  17°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  29 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Den goda kristna grundtonen

Insändare
PUBLICERAD:
"Tänd ljus, köp en julkrubba om du inte har någon och berätta för dina barn om julnatten i Betlehem", tycker insändarskribenten.
Foto: FANNI OLIN DAHL / TT
Våra barn lever i en värld full av fiktiva figurer både onda och goda. Dessa figurer sätter fantasin i rörelse i alla möjliga riktningar, men de är inte verkliga, de är inte på riktigt. De kan ibland vara skrämmande och skapa kaos.

Var finns något sant att hålla sig i, som består när man är ledsen och rädd. Jag tror, att vi har tappat bort den goda kristna grundtonen i vårt samhälle, det sunda tänket och tron på att Gud och änglarna vakar över oss, det som gör, att man känner sig varm och trygg även när mörkret och kylan breder ut sig.

Det är snart advent, ankomsttiden. Tänd ljus, köp en julkrubba om du inte har någon och berätta för dina barn om julnatten i Betlehem. De skulle tycka om det, de skulle må bra. Berätta för dem om änglarna och herdarna och sjung de fina julvisorna.

För du vet väl, att skolan håller på att tappa den goda kristna grundtonen, deras instrument är inte rätt stämda. Konsekvensen blir, att de kristna sångerna tystnar och berättelserna glöms bort - våra barn och barnbarn blir analfabeter, när det gäller detta goda.

Siv Larsson

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.