• idag
  6 juli
  14°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  7 juli
  12°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  8 juli
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  9 juli
  17°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 juli
  18°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Lyssna på bygdens folk i vargfrågan

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Paul Kleiven
Sverigdemokraterna välkomnar EU-domstolens tolkning av art- och habitatdirektivet som kom den 10 oktober, om att licensjakt på varg är möjlig. Med detta förväntar sig Sverigedemokraterna, liksom Jägareförbundet för, att EU drar tillbaka sitt överträdelseförfarande gällande de svenska vargförvaltningen.

EU-domstolens mål om finsk vargjakt, fann att den finska jakten bedrivits på ett godkänt sätt, vilket också ligger i linje med det beslut som den svenska Högsta förvaltningsdomstolen tidigare har fattat.

Licensjakt på varg och andra rovdjur bryter alltså inte mot EU:s lagstiftning, viljet också blir vägledande för jakt på varg i andra EU-länder

Sverigedemokraterna kommer fortsätta verka för att ändra organisationskraven gällande talerätten för de så kallade miljöorganisationerna. Det kan inte vara meningen att människor och facebookgrupper långt från händelsernas centrum och de rovdjursräta områdena ska ha någon sorts vetorätt för att kunna stoppa myndighetsbeslut.

För oss är det självklart att det är folket i de bygder som drabbas av problematiken som måste hörsammas först och främst, när deras boskap och hundar inte bara riskerar, utan också blivit rivna och dödade i många fall.

Runar Filper (SD), distriktsordförande och riksdagsman på Värmlandsbänken

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.