Hoppa till huvudinnehållet

Detaljplanen för Tingshuset ställs ut för granskning

Publicerad:
Reporter Dan Enwall
Dan Enwall
dan.enwall@fryksdalsbygden.se
Så här ser Oxenborgen Fastigheters senaste förslag för Tingshuset ut, sett från Ekebyvägen.
Så här ser Oxenborgen Fastigheters senaste förslag för Tingshuset ut, sett från Ekebyvägen. Foto: Brunnberg & Forshed

Nu ställs det nya detaljplaneförslaget för Tingshuset i Sunne ut för granskning i tre veckor, vilket sker i biblioteket 22 oktober-12 november.

– Det är skedet innan planen går upp för antagande. Sista möjligheten att komma in med synpunkter; vad man tycker och tänker i ärendet, säger kommunalrådet Tobias Eriksson (S).

Förslaget var den gångna veckan uppe för diskussion och godkännande i allmänna utskottet.

– Oxenborgen Fastigheter har ju nu en öppning mellan husen närmast Ekebyvägen så att man ser Tingshuset i mellanrummet. Och det är fyra byggnader framför och tre bakom Tingshuset som man har skissat på. Vi förde bland annat en generell diskussion om träd och alléer. För i det här fallet gör ju dessa att byggnaderna hamnar närmare varandra. Det här är en av de större fastigheterna i kommunen. Många tycker att det är ett fint område och då vill man ju gärna att lösningarna blir bra, säger Tobias Eriksson som tror att det kommer att komma in många synpunkter nu när förslaget ställs ut.

– En plan för området var ju ute redan 2017. Efter synpunkter från grannar låg projektet vilande fram till den här sommaren då arbetet gick vidare. Efter granskningen sker ytterligare bearbetning, varefter planen skickas upp för antagande.

Granskningshandlingarna kommer även att finnas tillgängliga på kommunens hemsida. Handlingarna består av plankarta, planbeskrivning och bilaga med illustrationer.

Artikeltaggar

Allmänna utskottetBostad och byggenSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.