• söndag
  9 aug
  18°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  9 aug
  26°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  10 aug
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  11 aug
  22°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  12 aug
  22°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Det går en mördare lös

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Katten Zlatan blev beskjuten med hagelgevär och avled efter en tid av sina skador.
Har med bestörtning läst i både dags- och kvällstidningar om katten Zlatans öde. En stackars katt som blivit beskjuten med hagelgevär och som nu har avlidit av sina skador.

Man kan fråga sig hur den person är funtad som kan bete sig på ett sådant vidrigt sätt. Är man irriterad på katten går det väl alltid ett slänga kallt vatten på den. Det är någonting som de inte gillar och helst inte vill uppleva igen. Löser det inte problemet kan man väl tala med kattägaren och påtala den olägenhet som kattens beteende medför. Kattägaren kanske har en lösning på problemet.

Det finns många olika sätt att bli kvitt besvären. Men att vara så simpel att man använder hagelgevär och skjuter ett stackars oskyldigt djur, då har man passerat alla gränser.

Det är nog säkert inte första gången som hen tillgripit hagelgevär. Skulle tro att flera katter och även andra djur fått sätta livet till. Hen njuter säkert av att tillfoga djuren lidande.

Vill nu be er alla som bor runtomkring Zlatans hem att ni tänker till ordentligt. Ni har kanske sett något av värde, ni har kanske hört någon uttala sin avsky för Zlatan eller om sitt katthat! Tror säkert att någon vet vem som gjort det. Den som skyddar en brottsling gör sig ju också skyldig till ett brott. Ärendet är polisanmält så vänd er till polisen med era misstankar. Det är viktigt att få stopp på sadisten, mördaren, djurplågaren och katthataren.

Skulle polisen finna ut vem som utfört det vidriga dådet så utdöms det säkert inte något märkbart straff men anseendet i bygden borde väl bli ganska så skamfilat.

Själv bor jag i ett villasamhälle och jag törs inte längre ha en katt som får gå ut. Man läser i tidningar om ihjälplågade katter man hör hur katthatare uttalar sig om exempelvis förstörda stolsdynor, katter som lagt sig för att sova på dynorna i utegrupper. En enkel lösning vore väl att hänga upp dynorna över stolsryggen eller att ta in dynorna när de inte används. Sedan så har vi de med allergier, verkar som större delen av Sveriges befolkning är allergisk mot just katter, man kan ju undra över varför just denna sort av allergi har eskalerat! Väljer man ändå att ha en katt och låter den gå fritt utomhus är det viktigt att tänka på att kastrera sin katt. Det är en åtgärd som löser många problem.

Djurälskaren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.