Först klipper de till, sedan klipper de av

Insändare
PUBLICERAD:
Enligt insändarskribenten Evert i Mallbacken får kommunalråden Tobias Eriksson (S) och Gunilla Ingemyr (C) på "löpande band" verksamheter, som blivit förkastade av dem förut, att drivas vidare av medborgare.
Foto: Fredrik Finnebråth

Sunne kommuns fantastiska "rådarpar" har väckt liv i en gammal tradition. En del människor vill och kan arbeta ideellt . På "löpande band" får de verksamheter, som blivit förkastade av dem förut, att drivas vidare av medborgare, mestadels pensionärer.

Än så länge behöver inte dessa erlägga så stora avgifter för sitt engagemang. Detta är en sagolik förmån.

Men kom ihåg den Göteborgska devisen: Gör man en Tåbbe får man Ingemer.

Häromdagen klippte man till igen.

Sundsbergs gård har verkat som en språngbräda för många konstutövare, En trivsam mötesplats för medborgarna. Detta tack vare en kunnig och engagerad personal, som mycket väl uppfyllt löftet till makarna Sjöqvist. Detta är omvittnat gång på gång.

Det är därför helt häpnadsväckande att ett kommunalråd underkänner denna fina verksamhet genom att påstå att det skulle bli bättre med en privat ägare. Erikssons uttalande visar en nonchalans mot medborgarnas vilja och oförskämdhet mot alla som lagt ner arbete vid gården.

Jag vet ingen,utom en krets av inskränkta politiker som vill ha en ändring av verksamheten. Allt var "frid och fröjd" ända tills någon för cirka ett år sedan, inom nämnda krets, fick ett väl bevarat "hugskott" att börja en nedbrytningsprocess av Sundsbergs gård.

Evert i Mallbacken

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.