Portalen är inte betalad av kommunen

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
"Jag är extra glad över att du tycker att portalen ser lyxig ut, för vi vill ju att den ska fotograferas flitigt av Sunnebor och besökare och sprida Sagolika Sunne runtom i världen" svarar näringslivsutvecklaren Kristina Lundberg signaturen Undrande.
Foto: Dan Enwall
Hej ”Undrande”

Satsningen på Mejeriängen hade inte varit möjlig utan det Leaderprojekt som Sunne kommun beviljades - ”Sagan om Sunne 2.0” - och de olika skänkta resurser som material, tid och pengar från föreningar och företag. En rad företag och föreningar har varit med och bidragit till mötesplatsen på Mejeriängen och det är vi såklart väldigt tacksamma för. Kommunens totala insats i hela projektet är 50 000 kronor. Portalen är inte betalad av kommunen. Den är delvis skänkt av centrumföreningen Mitt Sunne och av det företag som byggt den.

Mejeriängen har länge pekats ut av kommunen som en utvecklingsbar parkyta. Lekplatsen byggdes av centrumföreningen Mitt Sunne (dåvarande Skutt) för ett antal år sedan. Förra året satsade centrumföreningen också på en pumptrackbana som blev väldigt populär. Idén om att skapa en mötesplats har växt fram och bakgrunden är behovet av att utveckla centrum till en attraktiv plats att vara på och att skapa en dragare till centrum. Tanken är också att på platsen även visa upp ”smakprov” från några av våra besöksmål för att skapa impulser till besök på fler platser runt om i Sunne.

Vi vill att så många som möjligt upptäcker vårt fina handelsutbud och hittar till våra olika besöksmål. Så idén bakom projektet är att stärka besöksnäring och handel i första hand.

Det är företagen som anställer människor som gör att det finns skatteintäkter som kommunen kan använda på i skola, vård och omsorg. Jag mötte en gång en politiker från en annan kommun som sa att ”Vi sparade bort allt utom skola, vård och omsorg, så till slut hade vi inga pengar kvar till just skola, vård och omsorg”.

Dessutom är det så att vi mött människor på Mejeriängen i sommar som varit extra tacksamma för just den här satsningen då de inte haft pengar att resa nånstans eller betala inträden till olika närliggande besöksmål. Här har de fått ett andningshål för aktivitet och lek. Det är också en form av individstöd och familjeomsorg. Vi vet också att de flesta människor mår bättre när de vistas i vackra miljöer.

Så att vi behöver satsa pengar på annat än skola, vård och omsorg för att skapa en attraktiv kommun som växer är ganska tydligt.

Jag är extra glad över att du tycker att portalen ser lyxig ut, för vi vill ju att den ska fotograferas flitigt av Sunnebor och besökare och sprida Sagolika Sunne runtom i världen så att fler hittar hit som besökare. Några kanske till och med tycker att vi verkar vara en kommun som satsar, trots vår litenhet, och vill bosätta sig här och bidra till ännu mer utveckling. Tänk om den till och med kan bli ett landmärke?

Om du har idéer på vad du tycker skulle kunna göra Mejeriängen ännu mer attraktiv så hör gärna av dig.

Kristina Lundberg

Näringslivsutvecklare

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.