Hoppa till huvudinnehållet

Erika Andersson klart snabbast i terränglopp

Publicerad:
Erika Andersson, IK Fryken, fick stå högst upp på prispallen när hon vann damklassen i SISU Terrängen.
Erika Andersson, IK Fryken, fick stå högst upp på prispallen när hon vann damklassen i SISU Terrängen. Foto: Privat

Erika Andersson, IK Fryken, fortsätter att trivas i långdistanslopp. Nyligen tog hon hem damklassen i Sisu-terrängen med god marginal ner till tvåan.

– Det var en bra genomkörare inför Göteborgsvarvet, säger hon.

Sisu-terrängen är åtta kilometer långt och springs i Forshaga. Erika Andersson från Lysvik, som åker både längdskidor och springer långdistans, tog en överlägsen seger. Med tiden 35:13 var hon nästan fem minuter snabbare än den näst snabbaste tjejen.

– Det var några riktigt tuffa banor men jag kände mig stark hela loppet och är nöjd med min tid och placering.

Nu är fokus helt och hållet på Göteborgsvarvet, som är ett av världens största långlopp med över 60 000 tävlande. 21 kilometer ska man ta sig igenom.

– Det blir fjärde gången för min del, målet att förbättra min snabbaste tid som är en timme och 35 minuter. Sen har jag även lite placeringsmål, som bäst har jag blivit 180 av alla damer.

Erika Andersson har även hunnit med att åka sex Vasalopp.

– Men det är löpningen som jag satsar mest på, med längdskidor är det mest Vasaloppet som gäller medan löpningssäsongen pågår längre och är fler tävlingar.

Hon har redan sprungit tre lopp i år och fler ska det bli. Fram till midsommar har hon förutom Göteborgsvarvet även planerat in Vårruset, Siriloppet, Karlstads stadslopp och Vårjoggen. Hon ska även springa Ultravasan 45 senare under sommaren.

– Det är tävlingar varje vecka i stort sett. Men det är det som är kul. Sedan tränar jag fem till sex dagar i veckan, allt ifrån intervallpass till längre distansträning. Så det är hård träning, säger Erika Andersson.

Artikeltaggar

Erika AnderssonForshagaLysvikSport

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.