• idag
  19 sep
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  20 sep
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  21 sep
  17°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  14°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Efterlängtade skollokaler

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Några symboliska spadtag tar här, från vänster, Magnus Hasslevall, yrkeslärare; Bibbi Eriksson, intendent, Robert Samuelsson, yrkeslärare; Pontus Bertilsson, yrkeslärare, Tomas Jansson, programansvarig och Ronnie Palmquist, rektor.
Industritekniska programmet på SG Broby kommer äntligen att få nya lokaler.

Nybyggnationen kommer att ske strax intill matsalen vid gymnasieskolan och planerad inflyttning är till terminsstart VT20. I och med de nya lokalerna hamnar skolans alla utbildningar på samma område och man ges bra möjligheter att möta den stora efterfrågan på kvalificerad arbetskraft som industrin önskar. Det blir ett stort lyft för utbildningen och både befintliga och kommande elever. En ny lokal för Industritekniska programmet har varit på tal länge men efter två års aktivt arbete är nu äntligen beslut taget och marken är inköpt. Nu inväntar man att byggprojektet ska startas i gång så snart som möjligt.

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.