• onsdag
  21 okt
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  22 okt
  10°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   2.8 mm
 • fredag
  23 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  24 okt
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

43 miljoner till förlossningsvården i Värmland

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Regeringen har beslutat att betala ut 43,7 miljoner kronor till Värmland för ökad tillgänglighet inom mödra- och förlossningsvården under 2019.

– Alla blivande föräldrar ska kunna känna att de får en trygg och säker vård både under och efter graviditet och förlossning. Vi ska också stärka vård och behandling av sjukdomar som särskilt drabbar kvinnor, exempelvis endometrios. 43,7 miljoner kronor kommer att göra stor skillnad för förlossningsvården och kvinnors hälsa i Värmland, säger socialminister Lena Hallengren, i ett pressmeddelande.

Medlen betalas ut genom en överenskommelse mellan regeringen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL).

Regeringen har utökat och förlängt sin befintliga satsning med en miljard kronor årligen fram till 2022.

Fokus i den stora satsningen är att stärka kompetensförsörjningen, däribland bemanningen, inom förlossningsvården samt att förbättra arbetsmiljön. I paketet ingår även en förstärkning av insatser i primärvården med särskild inriktning på socioekonomiskt utsatta områden. Neonatalvården, vården som ges tidigt födda barn, ingår också i satsningen.

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.