“Håll dig till sanningen, Gillberg”

Insändare
PUBLICERAD:
Bäckalunds skola.
Foto: Dan Enwall
Svar till Björn O Gillbergs insändare ”Sveket från S” i FB 190308

I dina försök att skaffa dig politiska poäng på bekostnad av oss Socialdemokrater vore det väl ändå på sin plats att du höll dig till hela sanningen, Björn O Gillberg.

Att vi ingick i en valteknisk samverkan med Hela Sunne efter valet 2014 stämmer, även att vi hade en överenskommelse.

Men det du gärna verkar vilja glömma bort i dina uttalanden, Björn Gillberg, är att vi var överens om att se på möjligheterna att öppna den redan nedlagda skolan i Rottneros, alltså se på möjligheterna. Och som vi många gånger tidigare har förklarat, så gjorde vi verkligen det men såg tyvärr inte den möjligheten.

Att du nu vill påskina att vi lurat S-väljare i 2018 års val får stå för dig.

Vi meddelade i kontakter med media, via insändare, på medlemsmöten inom partiet, vid kommunfullmäktiges sammanträde i juni, samt i samtal under hela valrörelsen att vi inväntar den beställda utredningen om grundskolans organisation innan vi tar några som helst beslut i skolfrågan. Så självklart var alla skolor med i vårt budgetförslag som lades i juni 2018, då fanns inga förslag alls från den beställda utredningen att tillgå.

Utredningen presenterades för kommunstyrelsen i oktober 2018, efter det har utredningens förslag diskuterats och analyserats inom vårt parti innan vi gemensamt kom fram till beslutet att gå på utredarnas förslag 1, avveckling av Bäckalunds skola.

Frågan är om det inte är du, Björn O Gillberg, som känner dig sviken för att Socialdemokraterna inte dansar efter din pipa utan har en egen politisk vilja.

Det för oss är mer ett friskhetstecken än ett svek!

Tobias Eriksson (S) och Linda Johansson (S)

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.