Hoppa till huvudinnehållet

Det socialdemokratiska sveket

Publicerad:
“Hur många s-väljare hade röstat på Socialdemokraterna och Tobias Eriksson, om de före valet hade klargjort hur de egentligen såg på skolfrågan?” undrar Björn Gillberg (HS). Till vänster Gunilla Ingemyr( C).
“Hur många s-väljare hade röstat på Socialdemokraterna och Tobias Eriksson, om de före valet hade klargjort hur de egentligen såg på skolfrågan?” undrar Björn Gillberg (HS). Till vänster Gunilla Ingemyr( C). Foto: Dan Enwall

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Efter valet 2014 fick Socialdemokraterna makten i Sunne genom att ingå valteknisk samverkan med HS, MP och V. Grunden för denna samverkan var bland annat en samsyn beträffande byskolornas framtid, det vill säga inga fler nedläggningar av byskolor. Vi var till och med överens om att öppna den nedlagda skolan i Rottneros. Men 2016 svek Socialdemokraterna, som bekant, överenskommelsen om att öppna skolan i Rottneros. Den valtekniska samverkan upphörde och Centern fick ta över kommunalrådsposten.

Inför valet 2018 var frågan om byskolornas framtid återigen en het fråga. I Socialdemokraternas budgetförslag för 2019, som antogs i juni 2018 av kommunfullmäktige, fanns skolan i Bäckalund kvar. Från borgerligt håll klargjordes före valet, att man var för fortsatt avveckling, det vill säga i första hand avveckling av skolan i Bäckalund.

Men efter valet, i början av februari, var Socialdemokraterna plötsligt överens med Centern om att avveckla skolan i Bäckalund. Hur många s-väljare hade röstat på Socialdemokraterna, om de före valet hade klargjort hur de egentligen såg på skolfrågan?

Björn O. Gillberg

Hela Sunne

Artikeltaggar

Bäckalunds skolaBjörn GillbergHela SunneInsändareSunne