Centerpartiet: Bygg nya Allégården

Politik
PUBLICERAD:
Riksdagsledamoten Daniel Bäckström (C) närvarade under årsmötet.
Foto: Privat
Byggnationen av nya Allégården måste starta. Det var det entydiga budskapet från Centerpartiets årsmöte 25 februari.

Särskilt inbjudna till årsmötet var centerriksdagsmännen Daniel Bäckström (Säffle) och Peter Helander (Mora) med tjänstemännen Johan Fälldin och Esbjörn Wahlberg. Riksdagsmännen redogjorde för bland annat regeringsbildningen, och bad Sunne om inspel till det landsbygdspolitiska programmet inför partistämman i höst. Behovet av förstärkt skatteutjämning och regionala skattebaser var några av inspelen – välfärden måste hålla jämnare kvalitet över landet, och skatteintäkter från naturresurser bör tillfalla dess källkommun snarare än den kommun där ägaren är skriven.

Vidare lämnade Nour Aghy från Sunne in en motion, som syftade till att effektivisera valideringsprocessen för läkare från utanför EU. Motionen fick samstämmigt beröm från årsmötet.

Sunne/CK/Brårud/ Gräsmarksavdelningen lyfte frågan om tidsramarna för Allégårdens utbyggnad. Bengt Hedelin och Gunilla Ingemyr redogjorde för det senaste årets turbulens i fastighetsbolaget, och framhöll att man kämpar för att få till stånd en byggnation. Ett enigt årsmöte deklarerade att utbyggnaden av Allégården är av hög prioritet för Centerpartiet i Sunne, och att man fortsatt ska driva frågan tills byggnationen är klar.

Årsmötet valde även styrelse för kommande år, med följande ledamöter:

Nils Ahlqvist (ordf. omval), Toleif Högberg (omval), Sophie Janulf (omval), Ola Persson (omval), Svenne Andersson (omval), Lena Gynnemo (ny) och Martin Fransson (ny). Karl-Johan Adolfsson valdes om för en ny period som adjungerad kassör.

Ordförande Nils Ahlqvist avslutade mötet med att tacka samtliga medlemmar för alla värdefulla insatser under valåret, insatser som resulterade i att Centerpartiet återtog platsen som enskild största parti i Sunne kommun.

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.