S vill ha svar om sjukvårdsrådgivningen

Politik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Med anledning av Medhelps bristfälliga säkerhetsrutiner har Socialdemokraterna i Region Värmland lämnat in en interpellation om sjukvårdsrådgivningen 1177.

I interpellationen vill man ha svar på ett flertal frågor.

• Vad tar vi för lärdom av skandalen med Medhelp?

• Vad säger nuvarande avtal med Medhelp om integritetssäkerhet?

• Avtalet med Medhelp löper ut 20190228 men samarbetet med Medhelp fortsätter till hösten 2019. Vi undrar därför hur förlängningsavtalet ser ut som slutits med Medhelp för perioden?

• Hur ser övriga avtal med privata vårdgivare ut i frågan om att säkerställa informationssäkerhet och integritet för patienterna?

• Hur kommer Region Värmland fortsättningsvis arbeta för att säkerställa ett högt förtroende för sjukvårdsrådgivningen?

“I höst kommer Region Värmland att ta över sjukvårdsrådgivningen i egen regi. Vi socialdemokrater ser sjukvårdsrådgivningen som en viktig del för värmlänningen genom dess funktion att stödja egenvård och hjälpa patienter. Vi ser därför fördelar med att snart ha det i egen regi för värmlänningens bästa och trygghet”, skriver Socialdemokraterna i interpellationen.

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.