Hoppa till huvudinnehållet

"Bowling är en jäkla bra pensionärssport“

Publicerad:
Stefan Blomqvist slutade på en niondeplats i åldersklassen 70-74. Foto: Fredrik Finnebråth

Nyligen avslutades Värmlandsmästerskapet för pensionärer i bowling. Totalt var det 89 tävlande fördelade i olika klasser.

– Det är Elitserieklass på de bästa, säger Stefan Blomqvist, tävlande för Sunne Veteranerna.

Att bowling är en sport för alla åldrar visades inte minst på årets Värmlandsmästerskap för pensionärer. Jan Erik Elf från Säffle, som vann 70-74 års-klassen drog till exempel in 1365 poäng på sex serier som motsvarar 227,5 poäng per serie.

– Bowling är en jäkla bra pensionärssport, för du får motion i lagom doser. Det är inte särskilt fysiskt ansträngande men du måste vara noggrann och tänka dig för vad du gör, säger Stefan Blomqvist och tillägger:

– Jag vet inte om det alltid har varit så, men i Värmland är det många golfspelare som på vintern går över och spelar bowling, varför det är så vet jag inte men det är ett stort gäng. Så vi är rätt många.

Värmlandsmästerskapet drog i gång i mitten av januari med tre serier vardera. Två veckor senare avgjordes resultatet.

För första gången arrangerades turneringen i Sunne.

– Vi är nöjda, allting gick bra. Det har lagts ner mycket möda på att kvalitetsförbättra hallen i Sunne krog & bowling och det märktes. Maskinerna fungerade bra och vi fick många positiva omdömen från spelarna, säger Stefan Blomqvist.

Det var individuella tävlingar, men representerade Sunne Veteranerna gjorde 14 spelare. Dock ingen i damklassen, vilket Stefan Blomqvist tycker är tråkigt.

– Det är många damer som tränar men ingen som känner sig redo för att börja tävla, säger han.

Totalt var det 89 spelare, 23 damer och 66 herrar.
Totalt var det 89 spelare, 23 damer och 66 herrar. Foto: Fredrik Finnebråth

Bästa placeringen för Sunne stod Conny Andersson för, som med sina 1122 poäng i 70-74-klassen slutade trea.

– Inte helt oväntat. Han är så bra, skrattar Stefan Blomqvist.

I övrigt var det ingen kanonturnering för Sunne Veteranerna, menar han.

– I 80+ blev Stig Nejd femma och Kjell Persson sexa. Kjell spelade överraskande bra och har verkligen ryckt upp sig. Annars gick det väl ungefär som beräknat. Å andra sidan är det väl artigt att låta gästerna spela bättre, säger Stefan Blomqvist.

Artikeltaggar

BowlingSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.