Hoppa till huvudinnehållet

Ett steg närmare nedläggning

Publicerad:
Bäckalunds skola.
Bäckalunds skola. Foto: Bengt Krönström

Ett enigt bildningsutskott i Sunne kommun beslutade på måndagen att gå vidare med planerna på att avveckla Bäckalunds skola och förskolan Bäcken.

Hela Sunnes representant i bildningsutskottet anmälde jäv och deltog därför inte i beslutet. Utskottet, där även Centerpartiet, Socialdemokraterna och Moderaterna ingår, beslutade därefter att rösta igenom den nedläggning som majoritetspartierna presenterade förra veckan.

– Vi har inte fått några större reaktioner. Personligen har jag fått kommentarer av mer positiv karaktär där man ser nödvändigheten i att man fattar det här beslutet, säger Freddy Kjellström.

Sammanträdet beskrivs som odramatiskt.

– Underlaget är så grundligt att det inte blev några stora diskussioner, utan vi var överens om gå på alternativ 1 i den externa utredningen, vilket innebär nedläggning av Bäckalunds skola och förskolan Bäcken från och med i höst, säger Freddy Kjellström.

Nu ska frågan upp i kommunstyrelsen den 26 februari och i kommunfullmäktige den 11 mars.

– Men allt talar för en bred politisk enighet eftersom även Moderaterna nu visade att man går på här linjen, säger Freddy Kjellström.

Artikeltaggar

CenterpartietFreddy KjellströmModeraternaNyheterSocialdemokraternaSunne

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.