• idag
  20 sep
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  21 sep
  18°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  16°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   2.6 mm

Förslaget: Lägg ner Bäckalunds skola

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Den politiska majoriteten i Sunne föreslår att Bäckalunds förskola och skola avvecklas till hösten.

Under föregående år beställde Sunne kommun en utredning av grundskolans organisation. Utredningen utgick ifrån kvalité, tillgänglighet och kostnadseffektivitet och resulterade i fyra förslag. Det första förslaget, att avveckla Bäckalunds skola och flytta eleverna till Östra skolan i Sunne samt Lysviks skola, läggs nu fram som förslag och ska tas upp i bildningsutskottet den 11 februari.

– Sunne kommun behöver skapa en långsiktigt hållbar skolorganisation som kan erbjuda eleverna likvärdig utbildning. Kvalitet i kombination med en attraktiv arbetsmiljö för skolpersonalen är viktigt för att ge våra elever de bästa förutsättningarna, säger Freddy Kjellström, ordförande i bildningsutskottet i Sunne kommun i ett pressmeddelande.

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.