Toppresultat av Sunneåkare

Alpint
PUBLICERAD:
Vilgot Storm, John Mattsson och Ida Martinsson.
Foto: Privat
Helgens Svenska cupen i puckelpist resulterade i en rad framgångar för åkare från Sunne Alpina freestyle.

Tävlingen arrangerades i Åre och pågick under lördagen och söndagen. För Sunnes del blev det topplaceringar i flera klasser.

I kidsklassen vann Vilgot Storm söndagens tävling efter ett mycket bra åk med en bakåtvolt i första hoppet och bra teknik i åkningen vilket resulterade i höga poäng av domarna. Dessutom blev det en tredjeplats under lördagens tävling.

I herrklassen stod John Mattsson för bra åkning och fina höga volter i hoppen och tog hem en andraplats på lördagen.

Vid söndagens tävling gjorde John ett mycket bra kvalåk och var i ledning. Tyvärr hade han några missar i finalåket och slutade på en fjärde plats.

Ida Martinsson, som åker första året i damklassen och som i år ökat svårighetsgraden i hoppen, hade lite stökiga landningar och hamnade på platsen precis utanför finalfältet både under lördag och söndagens tävlingar.

Nästa deltävling i Svenska Cupen körs i Ski Sunne i februari.

Insänt av: Sunne AK

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.