• idag
  28 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  29 mars
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  30 mars
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  31 mars
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  1 apr
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Tre tävlingar på två dagar i Mora

Ung sport
PUBLICERAD:
Sunne SLF-åkarna Filip Strand, Erik Bryne och Hjalmar Berg skördade stora framgångar i H16-klassen i Mora i helgen.
I helgen avgjordes Morapinglan på Mora skidstadion med ett nytt upplägg. Under två dagar genomfördes tre tävlingar. På lördag var det prolog och masstart som gällde och det sammanlagda resultatet från de två tävlingarna låg till grund för söndagens avslutande jaktstart.
Brandsbols SK och Sunne SLF deltog med sammanlagt tretton ungdomar från 9 år upp till juniorer 17-20 år.

För Sunneåkaren Oliver Hedberg som tävlar i H 13 har helgen varit en riktig berg- och dalbana; efter att ha startat lördagen med ett finfint resultat i prologen tog det tvärstopp i masstarten. Det var trångt när 37 åkare dundrade upp i första backen ut från stadion, Oliver, som hade ett bra spår i innerkurvan, hamnade för långt ut och åkte in i skyddsnätet och fastnade med bindningen. Det tog en stund att krångla sig loss och då var motståndarna borta. Han genomförde dock loppet och kom in i mål på 34 plats. Utgångsläget i söndagens jaktstart var en utmaning som Oliver antog med härlig kämpaglöd: I jaktstarten åkte han fantastiskt bra, passerade åkare efter åkare, totalt 15 stycken, och gick i mål på 19:e plats.

- Det kändes otroligt skönt, säger en nöjd Oliver Hedberg strax efter målgång.

H 16 är en åldersklass där Värmland och Sunneåkarna Hjalmar Berg, Erik Bryne och Filip Strand visat framfötterna i flera år, med en silvermedalj från stafetten i ungdoms-SM förra säsongen i bagaget. I Morapinglan visade de att de är att räkna med även den här säsongen.

Elvira Persson Brandsbols SK, vann D19-klassen.

Inför söndagens jaktstart gick Hjalmar ut som 2:a, 9 sekunder efter ledaren. Erik startade på 6:e plats 28 sekunder efter täten och Filip 31 sekunder efter som 8:e man. Det blev verkligen en jakt! Hjalmar spände bågen men det räckte inte för att ta in försprånget till segraren Ludvig Berg från Granbergsdal. Filip kom snabbt i kapp Erik och de tog gemensamt upp jakten på åkarna framför. De hängde ihop länge och plockade sekund för sekund och passerade den ena åkaren efter den andra. I slutet av andra varvet hade Erik lite mer krafter kvar och lämnade Filip bakom sig och fick snart vittring på Hjalmar. Det blev en jakt där Erik närmade sig meter för meter men som slutade med att Hjalmar behöll sin andraplats 1,5 sekund före Erik som blev 3:a. Filip gjorde också ett mycket starkt lopp och slutade 5:a.

- Kroppen kändes väldigt bra i dag, sammanfattar Erik Bryne sitt snabba lopp.

Alla tretton Fryksdalsåkare gjorde fantastiska prestationer under helgen. I de yngsta klasserna ska också nämnas att Edvin Håkansson, Sunne SLF, kom 3:a i H 10 och Elvira Persson, Brandsbols SK, vann D 9.

Resultat

D 9: 1. Elvira Persson Brandsbols SK, 10. Meja Hedin Brandsbols SK

H 10: 2. Edvin Håkansson, Sunne SLF

D 12: 22. Elsa Hedin, Brandsbols SK, 25. Tilda Persson, Brandsbols SK

H 13: 19. Oliver Hedberg, Sunne SLF

D 15: 7. Astrid Kohlberg, Sunne SLF

H 15: 15. Jonathan Hedberg, Sunne SLF

D 16: 25. Olivia Ednarsson, Brandsbols SK

H 16: 2. Hjalmar Berg, Sunne SLF, 3. Erik Bryne, Sunne SLF, 5.Filip Strand, Sunne SLF

D 17-20: 5. Thea Braneby, Sunne SLF

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.