Hoppa till huvudinnehållet

Andraplats för Fryksdalens FC

Publicerad:
Stående fr v: Michael Olson, Milenko Vukvevic, Marcus Gullström, Michael Larsson, Andreas Arvidsson, Reidar Spets, Henrik Jonsson.Sittande: Dawid Norell, Damir Horvat, Johan Kolm, Linus Carlbäck, Colin Acuna, Sittande/stående: Cesar Acuna. Foto: Dan Norell

Fryksdalens FC blev under lördagskvällen tvåa i futsalturneringen Schaktmiljö Cup som arrangeras av Västanviks AIF. Och det var just Västanvik som besegrade Fryksdalens FC i finalen.

Det blev, precis som i fjol, en andraplats för det ihopkomponerade Fryksdalens FC som i år ställde upp med med spelare från Ämterviks FF, Rottneros IK, Bäckalunds IF, Gettjärns IF, Bjälveruds IK, Nordvärmlands FF och Storfors AIK. Laget coachades av Michael Larsson.

Efter en svag start i gruppspelet med två raka förluster och inte ett mål framåt, började Fryksdalens FC äntligen få spelet att fungera. De två resterande gruppspelsmatcherna slutade i två segrar. I kvartsfinalen besegrades San Siro med knappa 1-0 och i semifinalen vann man på nytt, denna gång med siffrorna 3-1 mot Torsby 1 (de ställde upp med två lag).

Segersviten fortsatte dock inte ända in i finalen. Cupens värd, Västanvik 1, vann precis som i gruppspelet, komfortabelt. Siffrorna rann i väg till hela 6-0 vilket innebar en ny andraplats för Fryksdalens FC. Totalt deltog 12 lag i futsalturneringen.

Det är inte första gången ett Fryksdalslag går långt i Schaktmiljö Cup. 2017 vann IFK Sunne turneringen, 2005 gick Gettjärns IF hela vägen och blev slutsegrare och 1996 samt 1999 blev Rottneros IK segrare. I fjol firade cupen 30-årsjubileum.

Artikeltaggar

Fryksdalens FCFutsalTorsby

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.