Tage Åsén ställer ut på Björken

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
En av Tage Åséns bilder. Bilden är beskuren.
På lördagen är det vernissage för en utställning med bilder av Tage Åsén på Galleri Björken i Sunne. Åsén, som kommer från Sunne men bor i Uppsala, arbetar i en närmast superrealistisk teknik. Innehållet i bilderna kan beskrivas som kritisk socialsurrealism med en hel del humor. Ett par välkända exempel är "Makten och Härligheten" och "Konsten åt Folket".

Åsén har också gjort ett stort antal bok- och skivomslag. Bland skivomslagen ur hans produktion kan nämnas: Samla Mammas Manna "Måltid" 1972, "Klossa Knapitatet", "Schlagerns Mystik" 1978, "Kaka" 1999, "Dear Mamma" 2002. Han gjorde också omslagen till flera av gruppmedlemmarnas soloalbum. Några av hans målningar användes förr som logotyper för skivaffären Bengans i Göteborg. Bland bokomslagen kan nämnas de till Göran Tunströms romaner "Guddöttrarna" och "De heliga geograferna".

Utställningen pågår till den 19 januari 2019.

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.