Sluta beskylla andra för egna misslyckanden

Insändare
PUBLICERAD:
Nu måste det väl ändå snart bli nog med falsarier i Sunnes politik. Jag har med spänning följt debatten om Nilssontomten. Att Centern och Socialdemokraterna till varje pris försöker att kasta smutsen på andra partier för en misslyckad fastighetsaffär kanske inte är så förvånande. Att däremot företagare ger sig in i detta falsarium är mer skrämmande.
Nilssontomten i Sunne.
Foto: Karina Johansson

Både kommunen och företaget Sunnehus, har haft lång tid på sig att diskutera och lägga fram ärendet i dagens ljus. Nu vill Karl-Johan Adolfsson beskylla alla andra partier än sitt egna och deras koalitionsvänner för att man drar sig ur bygget.

Företaget har vetat vad markpriserna är i kommunen, men drar nu sig ur, för att fullmäktige vill följa tidigare fattade beslut, och få till en värdering av tomten.

Om jag förstår saken rätt så har inget parti sagt nej till att sälja, bara man följer kommunalt beslutade reglementen.

Företaget har uppenbarligen inte sökt bygglov men hävdar ändå att det är 14 dagars fördröjning i kommuns beslut gör att man drar sig ur affären. Vi är många som vill se ett bygge på Nilssontomten men att beskylla andra än sig själv för att man misslyckas i affären är ohederligt.

“Bygglov eller inte?”

Kan Karl-Johan Adofsson och fastighetsägare Ramström som stått i fronten för projektet svara på följande:

Har ni sökt bygglov eller tänkte ni börja påla utan bygglov?

Hur många lägenheter hade ni bokade? Jag har inte kunnat finna prospekt och ritningar för att kunna bedöma pris och storlek på en lägenhet, för det hade förstås varit intressant att studera detta.

Så till vår politiska ledning, har ni nu med er nya prisbild börjat att rea ut andra markområden?

Jag ser i media att det finns andra intressenter som vill bygga i Sunne, för det kan väl inte vara er mening att man bara rear för ett företag som dessutom har kommunfullmäktiges ordförande som delägare?

Fanns inte kunskapen och medvetenheten hos kommunledningen vilka beslut som man själva tidigare fattat angående markpriser och hur man skulle agera vid avvikande pris?

På den frågan måste nästan svaret vara nej, annars hade man förberett ärendet betydligt mer seriöst.

“Ta ansvar”

Denna mandatperiod finns det en majoritet i politiken i Sunne vilket skulle kunna vara bra, om man nu visste bättre, och ville göra rätt, och riktigt. Det får inte innebära att man nu tror, att det är bara att fatta beslut utan att ta fram fakta, missa att förbereda ärenden och följa demokratiskt fattade beslut.

I Wikipedia kan man läsa vad svågerpolitik betyder, det är favorisering av släktingar eller vänner, i affärslivet eller politiken, utan hänsyn till meriter.

Det är dags för en ansvarsfull och öppen politik i Sunne. Sluta beskylla andra för egna misslyckanden. Det är ok att misslyckas men låt inte politik och näringsliv ta armkrok för att dölja felsteg.

Lilla Analysen

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.