Hoppa till huvudinnehållet

Wikstrand: I dag studsade det rätt

Publicerad:
Jesper Olofsson blev tvåmålsskytt och kunde jubla med hela laget när Färjestad äntligen fick sin efterlängtade islossning. 6-3 i Örebro och första bortasegern. Nyförvärvet toppar nu FBK:s poängliga, med tre mål och tre assist. I bakgrunden Daniel Viksten som passade fram till de tre sista FBK-målen.
Jesper Olofsson blev tvåmålsskytt och kunde jubla med hela laget när Färjestad äntligen fick sin efterlängtade islossning. 6-3 i Örebro och första bortasegern. Nyförvärvet toppar nu FBK:s poängliga, med tre mål och tre assist. I bakgrunden Daniel Viksten som passade fram till de tre sista FBK-målen. Foto: Tommy Pedersen/TT
Mikael Wikstrand gjorde viktiga 5-3 i power play och fick uppleva sin första seger som ny lagkapten.
Mikael Wikstrand gjorde viktiga 5-3 i power play och fick uppleva sin första seger som ny lagkapten. Foto: Mikael Fritzon/TT

Inför återkomsten i sin gamla hemmaarena i Örebro konstaterade Daniel Viksten, både för egen del och för Färjestad: “Perfekt om det lossnar nu”.

Och som det gjorde det! Han blev bönhörd.

FBK tog första bortasegern, 6-3, och Viksten själv spelade fram till de tre sista målen som avgjorde matchen.

– I dag studsade det rätt, konstaterar nye lagkaptenen Mikael Wikstrand.

Kvällens störste hjälte var tvåmålsskytten Jesper Olofsson, som blev den sniper FBK sökt efter.

FBK-tränaren Johan Pennerborn fick än en gång uppleva hur konstig hockeyn kan vara.

– Mot Mora och Frölunda var vi överlägsna men förlorade. I dag var vi det inte, gjorde den prestationsmässigt sämsta av de senaste fyra matcherna och ändå vinner vi och gör sex mål på bortaplan.

Men självklart var han jättenöjd.

Fin moral

– Killarna visade fin moral och jobbade ner Örebro. Vi växte i sista perioden och blev stabilare ju längre den led.

Det fanns många glädjeämnen i segermatchen.

Äntligen utdelning i power play. Två mål.

Två nya poängproducerande kedjor:

Jesper Olofsson, Johan Ryno och Daniel Viksten gjorde två mål och fyra assist.

Joakim Nygård, Linus Johansson och Per Åslund stod för tre mål och två assist.

– I förra matchen var det Fabian, Oskar och Gustav. Vi behöver fler spelare och enheter som producerar.

Mikael Wikstrand pricksköt oerhört viktiga 5-3 redan efter 2.28 i slutperioden. FBK:s andra mål i power play.

Studsade rätt

– I dag studsade det rätt, det har det inte gjort i senaste matcherna. En välförtjänt vinst. Vi sliter och jobbar stenhårt. Sen lyckades vi göra mål i power play, det har vi inte varit bortskämda med, sade han till CMore.

Om sitt eget viktiga pp-mål:

– Jag försökte bara skjuta igenom den tunga trafiken. Vi har haft en halvtung period och har inte vunnit sedan jag blev lagkapten. Skönt att ha klarat av det också, och skönt för självförtroendet att göra många mål.

Färjestad gjorde 1-0 och 2-1 men Örebro kom tillbaka hela tiden och hade greppet i andra perioden när FBK gick ifrån till 4-2. Det reducerades dock till 3-4 inför sista och matchen var då fortfarande vidöppen.

Nådastötarna

Nådastötarna kom i inledningen av tredje, först genom Wikstrand och sedan med Jesper Olofssons helläckra direktskott från högerkanten. Nyförvärvet från Skellefteå var en av matchens absoluta förgrundsfigurer, spelmässigt, tillsammans med Joakim Nygård. Olofsson inledde och avslutade målskyttet i den utsålda Behrn Arena och toppar FBK:s poängliga med tre mål och tre assist. Ett nyförvärv som motsvarar förväntningarna.

Örebro har mycket att fundera på. Laget läcker som ett såll på hemmaplan. Efter sjätte målet byttes förre FBK-målvakten Stefan Steén in och höll alltså nollan.

– Uppförsbacke hela tiden, sammanfattade Örebtrotränaren Niklas Sundblad.

.

Artikeltaggar

Daniel VikstenFärjestad BK HerrIshockeyJesper OlofssonJohan PennerbornMikael Wikstrand

Så här jobbar Fryksdalsbygden med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.